@puterialyaa__ - ༺Azliana Azhar༻

𝑮𝒊𝒓𝒍 𝒇𝒓𝒐𝒎 𝒫𝑒𝓃𝒶𝓃𝑔.𝑀𝓎🇲🇾 𝑳𝒂𝒇𝒇 @fxfard_ 💞 𝓛𝓪𝓭𝔂𝓫𝓸𝓼𝓼 @princessalyakitchen_ 🍡 𝑺𝒆𝒎𝒐𝒈𝒂 𝑨𝒍𝒚𝒂 𝒅𝒊𝒎𝒖𝒓𝒂𝒉𝒌𝒂𝒏 𝒓𝒆𝒛𝒆𝒌𝒊 & 𝒔𝒆𝒈𝒂𝒍𝒂 𝒖𝒓𝒖𝒔𝒂𝒏𝒏𝒚𝒂 𝒅𝒊𝒑𝒆𝒓𝒎𝒖𝒅𝒂𝒉𝒌𝒂𝒏 آَمِيـٍـِـنْ🧚🏻‍♀️

27.9K followers

1.9K following

Advertisement
Selamat Pagi Malaysia 🇲🇾️
.
.
Speck  by @afiqahaziz_mua
12

Selamat Pagi Malaysia 🇲🇾️ . . Speck by @afiqahaziz_mua

Repost
4

Repost

Ni orang kata marka penang jarang tak helokkkks nohh ? 
@y15zr_festival @y15zr_festivalmodel @y15zr_festival_crew 
#y15malaysia #y15zrfestival
32

Ni orang kata marka penang jarang tak helokkkks nohh ? @y15zr_festival @y15zr_festivalmodel @y15zr_festival_crew #y15malaysia #y15zrfestival

Belakang ada kosong ni.. Ada yang nak tumpang tak? 🤪 
#y15official #y15zrmalaysia #festivaly15zr 
#midtownkubangmenerong
30

Belakang ada kosong ni.. Ada yang nak tumpang tak? 🤪 #y15official #y15zrmalaysia #festivaly15zr #midtownkubangmenerong

Memang sedap nak mampuihh! Toksah duk pertikai dah.. Sapa besa makan, dia tau laa kuah carbonara kami memang lain dari yang lain nah! 🤪 Sungguh aih... Berapa ramai cuba nak tiru buat atau tiru resepi, tapi maaf🤣 Tetap tak menjadi.. Sebab kami % bahan homemade dan kami tak guna langsung segalaa mak nenek carbonara dalam tin jenama prego tu🤣 Masinn + Muakk weh🤪 Tapi kami punya secukup rasa, sikit muakk pun takdak! Cheese tu awat alya makan bertali-tali? Haa sebab alya rajin Alya perangat balik makan panas2 fuhhhh! Surrrr teroksss.. Hampa kena try! Nak sedap lagi makan ngan cabai melaka.. Tatau nak habaq dia punya sedap tu
18

Memang sedap nak mampuihh! Toksah duk pertikai dah.. Sapa besa makan, dia tau laa kuah carbonara kami memang lain dari yang lain nah! 🤪 Sungguh aih... Berapa ramai cuba nak tiru buat atau tiru resepi, tapi maaf🤣 Tetap tak menjadi.. Sebab kami % bahan

1

Advertisement
Little suprise from me to you And Happy 1st Anniversary boo Thankyou for everything selama 1 tahun kita bersama🥰 You’re too perfect for me️ Tanpa awak, Saya bukan Alyaa yang sekarang, Tanpa awak, my family business “PrincessAlyaaKitchen” tak mungkin akan capai tahap yang sekarang🥰 Dia lelaki yang tak pernah kisah pasal dia punya letih,  Asalkan Alya ada duit untuk tanggung mama & adik2 sanggup bawak Alya pi COD meatball setiap minggu.. Masa tu Alya takdak agent lagi. Tahan ja bila dia jadi tempat Alya lepas marah. Sedia tadah bahu bila Alya menangis.. Jatuh bangun Alya, only him beside me️ Jauh mana pun dia pi, dapat tau Alya sakit.. Pecut balik mai. Yes, Alya banyak menyusahkan dia.. Hmmm. Thankyou for everything Biy  And Thankyouu geng sebab membantu i menjayakan suprise yang tak seberapa nak suprise ni🤣 Without uolls, maybe alya pun tak berjaya Actually, kami beramai nahh dalam room tu. Jangan nak nimoon2 sangat. Semoga apa yang dirancang kita tahun depan, Dipermudahkan🥰 Aamiin Bubye 🥳
87

Little suprise from me to you And Happy 1st Anniversary boo Thankyou for everything selama 1 tahun kita bersama🥰 You’re too perfect for me️ Tanpa awak, Saya bukan Alyaa yang sekarang, Tanpa awak, my family business “PrincessAlyaaKitchen” tak mungkin

Selamat Hari Raya Eidul Adha kepada semua umat islam.. Sis baru nak post gambaq raya 🤣 Btw, nampak I’m so weird without spect kan 🥴?
19

Selamat Hari Raya Eidul Adha kepada semua umat islam.. Sis baru nak post gambaq raya 🤣 Btw, nampak I’m so weird without spect kan 🥴?

Advertisement
Don't let anyone with bad eyebrows tell you anything about life... Anyway, my BlingBlingsss casing is from 
@usinlempoyang.ampang 
@usinlempoyang.ampang
12

Don't let anyone with bad eyebrows tell you anything about life... Anyway, my BlingBlingsss casing is from @usinlempoyang.ampang @usinlempoyang.ampang

Happy girls are the prettiest
23

Happy girls are the prettiest

Thank you for always being my rainbow after the storm 🥰
1

Thank you for always being my rainbow after the storm 🥰

Repost 🤣
0

Repost 🤣

Cute ? Okay thanks 🤣🤪
12

Cute ? Okay thanks 🤣🤪

Macam2 laa makan viral lani 🤤 Haa ni salah 1 hat baru nak viral jugakk ni.. Hampa cuba dak lagi Cheese Stick ni? Sebenaqnyaa Cheese Stick tapi tatau laa awat aku bodo sangat pi sebut CornDog🤣 Sedap wehhh! Hampaa tengok laa dia punyaa cheese tu. Tarikk2 tu yang best sekali tu🤪 Kalau hampaa tak makan lagi, apa kata pi beli dekat sis ni 
@safuanfarisha_ 
@safuanfarisha_ 
@safuanfarisha_ 
RM9 jaa sebungkuihh murahhhh nak mampuihhh Pi belii pastuu kita buat video makan tarikk2 bersama
28

Macam2 laa makan viral lani 🤤 Haa ni salah 1 hat baru nak viral jugakk ni.. Hampa cuba dak lagi Cheese Stick ni? Sebenaqnyaa Cheese Stick tapi tatau laa awat aku bodo sangat pi sebut CornDog🤣 Sedap wehhh! Hampaa tengok laa dia punyaa cheese tu. Tarik

Bila pakai semua hitam, percaya lah hang punyaa self confidence melonjakk sampai ke langit Tuu cara posing confidence la tu🤣 Lawa tak lawa belakang kira.
16

Bila pakai semua hitam, percaya lah hang punyaa self confidence melonjakk sampai ke langit Tuu cara posing confidence la tu🤣 Lawa tak lawa belakang kira.

I was overwhelmed by receiving so much attention for my birthday and would like to thank each and every one of you so much for your kind greetings and blessings 🥰 I'm sure that with all these wishes, it will become a great year 🥳 آَمِيـٍـِـنْ ... آَمِيـٍـِـنْ ... آَمِيـٍـِـنْ يَآرَبْ آلٌعَآلَمِِيِنْ🤲
30

I was overwhelmed by receiving so much attention for my birthday and would like to thank each and every one of you so much for your kind greetings and blessings 🥰 I'm sure that with all these wishes, it will become a great year 🥳 آَمِيـٍـِـنْ ... آَم

Me and my only one ️ @fxfard_
8

Me and my only one ️ @fxfard_

Happy Birthday to me🥳, Alhamdulillah, 21 tahun dah hidup di doniaaa. Macam2 cabaran ku tempuhii dengan relakss (RelaksKenaKatAnda) 🤣 Buat aku jadi lebih matang. Hohoho Thankyouu mama sebab lahirkan alya yang gilaa ni ke dunia. 
#AlyaTurnToSweet21
#AlyaDahBesaq
#AlyaMakinSegak🤣
#OficiallySweet21
#Forever21
106

Happy Birthday to me🥳, Alhamdulillah, 21 tahun dah hidup di doniaaa. Macam2 cabaran ku tempuhii dengan relakss (RelaksKenaKatAnda) 🤣 Buat aku jadi lebih matang. Hohoho Thankyouu mama sebab lahirkan alya yang gilaa ni ke dunia. #alyaturntosweet21 #al

Panasss aihh
11

Panasss aihh

SHRAMZB️
14

SHRAMZB️

Like this ahh fitting room selfie? 🤣
15

Like this ahh fitting room selfie? 🤣

Seketoi Alya🤓
Pretty lens from @afiqahaziz_mua
28

Seketoi Alya🤓 Pretty lens from @afiqahaziz_mua

Lalalalalove️
7

Lalalalalove️

Bukan selalu nak post gambaq tak ready nak posing 🤪
3

Bukan selalu nak post gambaq tak ready nak posing 🤪

Alya dah fall in love dengan lipmatte dari @ohanarealtouch_hq  Seriously baqhang.. Best gilaa lipmatte ni. Sekali jaa sapu kat bibiaq hampaa dah melekat Tekstur lipmatte ni antara lipmatte yg paling ringan yg pernah Alya pakai. Tahan hingga 16jam dan tak mengeringkan bibir kita. So Alya memang recommend sangat2 kat hampa untuk dapatkan 1 box lipmatte ohana dari @ohanarealtouch_hq  
Hampa akan dapat free gift special tau

Cepat² pm dan follow 
@ohanarealtouch_hq
@ohanarealtouch_hq 
@ohanarealtouch_hq

#ohana #ohanalotion #ohanalipmatte #lipmatteviral #lotionputih #lotionviral
0

Alya dah fall in love dengan lipmatte dari @ohanarealtouch_hq Seriously baqhang.. Best gilaa lipmatte ni. Sekali jaa sapu kat bibiaq hampaa dah melekat Tekstur lipmatte ni antara lipmatte yg paling ringan yg pernah Alya pakai. Tahan hingga 16jam dan

Haa kalini tokey pulakk buat review, dengan tudung serungaihh pun ahh lantak lah.. aku lapaq 🤪 Hmm bukan nak masuk bakul sendiri weh, tapi memang tobat sedap weh🤣 Tokeyy sendiri pun tak sangka sedappp laguni  Kuah carbonara alya bukann tin nahh. Kita buat homemade punyaa, fresh,creamy and tak muakk gitewww even cheese 🧀belambakk nakharam 🤣. Sapa kata tin tu, pi beli buat rasa sebijik macam alya buat. Hat mana dah makan tu, tau laa sedap ka dak. Sedap kan? Iyakann yakann yakann? 🥺  Hat mana belum cuba tu. Mai cuba  Muahhh Babaiiii🥰
47

Haa kalini tokey pulakk buat review, dengan tudung serungaihh pun ahh lantak lah.. aku lapaq 🤪 Hmm bukan nak masuk bakul sendiri weh, tapi memang tobat sedap weh🤣 Tokeyy sendiri pun tak sangka sedappp laguni Kuah carbonara alya bukann tin nahh. Kita

Filter & lighting make me so cantikkkk 🤣 Perasan sat. Kbyeee🤪
Speck from @zeeqha.co / @afiqahaziz_mua
39

Filter & lighting make me so cantikkkk 🤣 Perasan sat. Kbyeee🤪 Speck from @zeeqha.co / @afiqahaziz_mua

Sedapnyaaa wehh tauhu bergedil meletopz dari @resepi_anak_ibu  ni 🤤🤤 Tauhu hat tengah dok viral lani, dengan inti dia ya allah padatnyaaa weh. Tak kedekut. Selalu dok dapat tauhu ja tebai, isi sikit. Hatnii perghhhh paduuu Cicah pulakk dengan kuah kicap dia hatt pekat+pedas tambah lagi cili padi!!! Menangissss baii 
.
@resepi_anak_ibu 
@resepi_anak_ibu 
@resepi_anak_ibu
.
Orang Kedah, Orang Penang hat mana peminat tauhu bergedil rugii tau kalau tak try Cikbee punyaa Tauhu Bergedil
12

Sedapnyaaa wehh tauhu bergedil meletopz dari @resepi_anak_ibu ni 🤤🤤 Tauhu hat tengah dok viral lani, dengan inti dia ya allah padatnyaaa weh. Tak kedekut. Selalu dok dapat tauhu ja tebai, isi sikit. Hatnii perghhhh paduuu Cicah pulakk dengan kuah ki

Thug Life 
Lens cantik from @trendsettershop_ampang
13

Thug Life Lens cantik from @trendsettershop_ampang

Heyyoooo🤨
Speck from @zeeqha.co
10

Heyyoooo🤨 Speck from @zeeqha.co

Life is a bitch. So learn how to fuck it🤙
7

Life is a bitch. So learn how to fuck it🤙

Beach girl 🧜‍️
9

Beach girl 🧜‍️

In this New Year, I promise to put a smile on your face, to support you, to hold your hand and make you feel stronger through all the good and the bad times
21

In this New Year, I promise to put a smile on your face, to support you, to hold your hand and make you feel stronger through all the good and the bad times

2018? Thankyouu 🥰 Next please..🧚‍️
#happynewyear2019 #shortvacay #phuket #vitamensea
4

2018? Thankyouu 🥰 Next please..🧚‍️ #happynewyear2019 #shortvacay #phuket #vitamensea

Punyaaa laa panaihhh.. tobat takmau mai dahh sepang 🤒
24

Punyaaa laa panaihhh.. tobat takmau mai dahh sepang 🤒

Disebabkan selalu naik moto pi kejaa, tangan pun burn terokk wehh Nampakk dak dia punyaa gelap tu? 
Allahu.. Maluu wehh Nasib baik ada Ohana Whitening Lotion membantu Alya sekarang.. Naik moto pun tak takot terbakaq dah kulit 🤣 Haaa 1 lagi, boleh pakai kat mukaa tau, jimat fondesyenn sebab Ohana. Tak gaduhh nak dabb dabb bedak selalu dah So untuk hampa yang ada masalah Muka cerah tangan gelap, cepat2 dapatkan Lotion ajaib ni dari sis kita ni

@ohana.nurul 
@ohana.nurul 
@ohana.nurul
.
.
#ohanalotion #ohanawhiteninglotionexpert #ohanapemutihbadan #ohanapemutihmuka #ohanaterbaik #ohanalotionajaib #ohanainstantwhitening
16

Disebabkan selalu naik moto pi kejaa, tangan pun burn terokk wehh Nampakk dak dia punyaa gelap tu? Allahu.. Maluu wehh Nasib baik ada Ohana Whitening Lotion membantu Alya sekarang.. Naik moto pun tak takot terbakaq dah kulit 🤣 Haaa 1 lagi, boleh pak

Lama rasanya tak bertiktok 🤣
#tiktok #tiktokmalaysia #zuneazunea
70

Lama rasanya tak bertiktok 🤣 #tiktok #tiktokmalaysia #zuneazunea

ALYA
20

ALYA

Gegellllllllllll‍️
26

Gegellllllllllll‍️

Last minutes job with @sparkmalaysianclub at Bukit Merah Laketown Resort. Mai laa pakat2 daftar weh. Penat Alya tunggu ni
#sparkmalaysianclub #sau6 .0 #santaianakutara #bukitmerahlaketownresort
72

Last minutes job with @sparkmalaysianclub at Bukit Merah Laketown Resort. Mai laa pakat2 daftar weh. Penat Alya tunggu ni #sparkmalaysianclub #sau6 .0 #santaianakutara #bukitmerahlaketownresort

1st Dating
22

1st Dating

Haaa hampaa takkan takmau casing gambaq sendiri macam Alyaa punyaa ni? Kalau hampaa mau casing macam ni tak kesah laa  design apa pun, pakat2 lahh serbu ig
@lavender.gadget 
@lavender.gadget 
@lavender.gadget 
Banyak lagi design hampa boleh ushar kat depa punyaa ig
26

Haaa hampaa takkan takmau casing gambaq sendiri macam Alyaa punyaa ni? Kalau hampaa mau casing macam ni tak kesah laa design apa pun, pakat2 lahh serbu ig @lavender.gadget @lavender.gadget @lavender.gadget Banyak lagi design hampa boleh ushar kat

Be good to people, even the shitty ones
You'll sleep better. Rise and shine babe
33

Be good to people, even the shitty ones You'll sleep better. Rise and shine babe

Hampa semua dah ready belum untuk @y15zr_festival yang akan berlansung pada 8/9/2018 bertapak di Mildtown Kubang Menerong? Kita selfie sama2 dengan @y15zr_festivalmodelofficial  Yang mana bertuah nanti akan dapat sebijik moto Y15ZR tau  Jumpa hampa kat sana ‍️ #y15zr #y15zrmovistar #y15zrmalaysia #y15zrmalaya0fficial #y15zrfestival #y15zrfestivalmodelaofficial
59

Hampa semua dah ready belum untuk @y15zr_festival yang akan berlansung pada 8/9/2018 bertapak di Mildtown Kubang Menerong? Kita selfie sama2 dengan @y15zr_festivalmodelofficial Yang mana bertuah nanti akan dapat sebijik moto Y15ZR tau Jumpa hampa k